Riool renoveren

Veelvoorkomende soorten rioolproblemen

Problemen met uw riolering kunt u om meerdere manieren ondervinden. Het is belangrijk dat u deze problemen snel oplost zodat u er niet te lang last van ondervindt. Deze problemen gaan waarschijnlijk na verloop van tijd uw leven beheersen. Daarnaast is voorkomen beter dan genezen in dit geval betekent dat niet de gehele riolering vervangen hoeft te worden. Hieronder gaan wij een aantal van deze rioleringsproblemen benoemen.

Verstopping

Er kan ook een verstopping in de riolering ontstaan. Dit kan o.a. komen door doekjes en ander zogenaamde “doorspoelbare” producten die de rioolleiding verstoppen en een verstopping veroorzaken. Rioolverstoppingen kunnen zomaar ontstaan zonder dat er vooraf aanwijzingen voor waren. Hieraan kunt u herkennen of de rioolleiding van uw huis verstopt is: langzaam lopende afvoeren doordat uw leiding gedeeltelijk en langzaam verstopt raakt en ontstoppingsstukken vaak niet aanwezig zijn. Bel onmiddellijk naar S. Hoevenaars wanneer u deze problemen ervaart. Deze problemen kunnen uiteindelijk leiden tot grotere problemen en zo kunt u een ramp voor zijn en voorkomen door riool renovatie. Vaak zijn er verschillende mogelijkheden zoals het riool vervangen, reinigen of renoveren.

Ingroei van wortels in de rioolleiding

Zelfs wanneer er een boom op afstand van uw huis staat kan het zo zijn dat er sprake is van ingroei van wortels in uw rioolleiding. Dit kan zorgen voor verstoppingen na verloop van tijd. Wanneer er sprake is van ingroei van wortels in uw rioolleiding moet uw rioolleiding vervangen worden. Neem daarvoor contact op met S. Hoevenaars Grondwerken. Wij kunnen de wortels verwijderen en de gresbuis vervangen.

Ingroei van boomwortels komt voornamelijk voor bij gres- en betonbuizen en niet bij PVC leidingen, dit komt door de verschillen in de structuur van deze materialen. Meer over gresbuizen kunt u lezen bij gresbuis vervangen. Twijfelt u of de rioolbuis vervangen moet worden, neem dan vrijblijvend contact op.

Verkeerd AFSCHOT rioolleiding

De meeste rioolleidingen zijn afhankelijk van zwaartekracht om al het afvalwater goed af te voeren. Wanneer een rioolleiding een verkeerd afschot heeft kan dit zich gaan ophopen. Om dit op te lossen moet de rioolleiding opnieuw gelegd worden en onder meer het aanbrengen van ontstoppingsstukken, meer hierover weten? Neem contact op met S. Hoevenaars Grondwerken. U kunt dan bespreken of het riool vervangen moet worden, of dat er sprake is van rioolrenovatie.

Kosten riolering vervangen

De kosten bij het vervangen van een rioolbuis of een deel van de riolering ligt ver uit een. De riolering vervangen onder een tuindeel kost over het algemeen minder tijd dan een rioolbuis vervangen onder een betegeld terras of oprit. Voor een indicatie van riolering vervangen kosten kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Voor renovatie, reparatie en vervanging aan uw rioolleidingen neemt u contact op met S. Hoevenaars Grondwerken, stuur een e-mail op info@rioolrenovatie.nl of bel vandaag nog naar 06 450 061 13.