Gresbuis vervangen

Last van verstoppingen doordat er nog een oude gres- of betonbuis in uw tuin ligt? Na verloop van de jaren neemt de kwaliteit van een riool af. Dan kunnen er problemen ontstaan zoals ingroei van wortels.

Veel mensen denken dat ze geen last hebben van wortel gerelateerde problemen met hun riolering omdat ze geen boom dichtbij hun huis hebben staan, dit klopt echter niet altijd. Boomwortels kunnen namelijk lange afstanden onder de grond hebben.

Bij rioolbuizen is beton en kunststof tegenwoordig de norm. In Nederland bestaat het oude riool voornamelijk uit gres en beton. Het nieuwe riool bestaat vaak uit PVC. De voornaamste is reden is omdat beton en kunststof zeer betrouwbare materialen zijn en lang meegaan.

Het achterhalen van de oorzaak bij problemen met de riolering is niet eenvoudig. Bel S. Hoevenaars Grondwerken voor hulp met het onderzoeken van uw probleem met het riool en het uiteindelijk oplossen van het probleem.

Gres riolering vervangen, indicatie kosten

De indicatie kosten van gresbuis vervangen door PVC is afhankelijk van de bestrating, afstand en diepte van het oude riool. Het grootste deel van de tijd zijn wij bezig met het openbreken, herstellen, verdichten van de grond, reparatie van de bestrating of herbestraten en het eventueel herbeplanten. Tijdens de grondwerkzaamheden zullen wij wortels verwijderen en waar nodig het riool renoveren door bijvoorbeeld de gresbuis te vervangen.

Gresbuis vervangen of niet?

Twijfelt u nog of u uw gresbuis wilt laten vervangen? Hieronder worden de voor- en nadelen van het vervangen van een gresbuis beschreven. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor riool renovatie of het vervangen van uw gresbuis. Rioolrenoatie.nl; S. Hoevenaars Grondwerken helpt u graag verder.

Voordelen van het vervangen van een gresbuis:

Nadelen van het vervangen van een gresbuis: